Michel Gentile / Daniel Kelly / Rob Garcia: Works

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Fløjtenisten Michel Gentile, pianisten Daniel Kelly og trommeslageren Rob Garcia tilhører alle den håndfuld af nye, spændende, Brooklyn-baserede musikere, der i disse år ind- eller rettere overtager Østkystens jazzscener.
Gentile, Kelly og Garcia er kapelmestre i hver deres bemærkelsesværdige konstellationer, men udgør også tilsammen en sådan. De udgør nemlig den pulserende, kunster-ledede non-profit organisation Connection Works husorkester. Og det er et orkester, som indenfor de sidste fem-seks år har givet mere end 200 koncerter, masterclasses og workshops, med det for øje at fremme Connection Works position på østkystens jazzscene, og helt overordnet at fremme musikken som kunstart.
Deres fælles album, Works, afspejler, 1) at de er sammenspillet og 2) at de hver især har noget ekstraordinært at byde på, rent kunstnerisk. Works er således et virkelig interessant værk i tolv dele bestående af tre soloværker – en solo pr. musiker – og tre gange tre kompositioner til orkesteret.
Og dét, man kan høre, er, at de tre ikke er bange for at udfordre jazzens konventioner. Ganske vist trækker de sine steder på den klassiske musiks konventioner, men deres nye jazz rummer også elementer af folk-rock og fremstår i dét mix som forfriskende ny.
***
Connection Work Records

51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share