Gary Peacock & Marilyn Crispell: Azure

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den 78-årige jazzbassist, Gary Peacock, og den 66-årige jazzpianist, Marilyn Crispell, er hver især uhyre aktive, eminent dygtige og vanvittigt opfindsomme musikere, der med en helt usædvanlig fornemmelse for poesiens potentiale har fremelsket bemærkelsesværdig instrumentalmusik.
De har sammen – igennem flere år og på to tidligere ECM-album med den nu afdøde jazztrommeslager Paul Motian – gjort det. Men de har også – som duo – gjort det, bare aldrig i et lydstudie. Men dét har de nu lavet om på. Med Azure har de to nemlig – som duo – fremelsket en bemærkelsesværdig musik, der tager afsæt i individuelle kompositioner, i frit samspil og i et par soli.
Azure er et eminent og komplekst, på mange måder ekstraordinært album. Nogle af albummets numre er enkle og sublimt melodiske, andre atletisk udfordrende og vanskeligt tilgængelige. Men alle udgør de tilsammen et gennemført hele, der afspejler, at Peacock og Crispell forstår hinanden, er åbne, autentiske, fokuserede.
Azure er fremragende instrumentaljazz med en iboende poetisk åre. Amerikansk duojazz når den er bedst.
*****
ECM Records
59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.