Lundgaard, Rockwell, Raney, Gunde, Tanggaard: Love & Peace

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den amerikanske jazzpianist, Horace Parlan, var allerede – da han i 70erne bosatte sig i Danmark – en levende legende. Han spillede med Ben Webster, Dexter Gordon, Charlie Mingus og mange, mange andre – inkl. en række af tidens store danske jazzmusikere. Og så komponerede han nogle fantastisk smukke, melodiske musikstykker. Det er nogle af dem, bassisten Jesper Lundgaard m.fl. nu har (gen)indspillet som en hyldest til 82-årige Horace Parlan. Især titelnummeret på Love & Peace – The Music of Horace Parlan indfanger Parlans sans for det melankolsk melodiske. Nummeret er – såvel i Parlans egen originaludgave som i Lundgaard-kvintettens nye – en formfuldendt, romantisk komposition spillet nænsomt. Kender man ikke originalen, får man lyst til at høre den. Og dét alene fordi Jesper Lundgaard – med saxofonisten Bob Rockwell, guitaristen Doug Raney, pianisten Henrik Gunde og trommeslageren Aage Tanggaard bag sig – formår at åbne døren til det besnærende univers, som Parlan (gen)skabte igen-igen i 70ernes København. Love & Peace er et gennemført smukt jazzalbum, der antyder, hvor meget man missede ved ikke selv at være i København den gang i 70erne.
****
Storyville Records
72 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.