Nils Landgren Funk Unit: Teamwork

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på Ivan Rods blog

Svenske Nils Landgren er en eminent trækbasunist. Et arbejdsjern, der som musiker, komponist og kapelmester ikke bare har udfoldet sig på sin svenske hjemmebane, men også på den kontinentaleuropæiske jazzscene. I flere tilfælde har han endog bevæget sig ud af sin komfortzone og over i retningen af funk. Og dét gør han igen-igen på sit nye album på tyske ACT.
Teamwork er ganske vist ikke kun Nils Landgrens album, selv om det er ham, der lægger navn til. Teamwork er reelt resultatet af syv jazzmusikeres teamwork. Albummet er således blevet til via en studiebaseret jamsession, som udviklede sig til egentlig funkmusik og indspilning af denne.
Udover Nils Landgren befandt Magnum Coltrane Price, Jonas Wall, Magnus Lindgren, Sebastian Studnitzky, Andy Pfeiler og Robert Ikiz sig i studiet. De syv var med andre ord sammen om at udvikle funkmusikken. Og det fornemmer man på det fortættet energiske album, der emmer af spilleglæde og overskud. Og som udtryksmæssigt synes at styrkes af de syvs afsæt i jazzen.
Teamwork er jazzfunk, der swinger.
****
ACT Music
63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.