David Weiss: Endangered Species

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den amerikanske trompetist, komponist, arrangør og orkesterleder, jazzmusikeren David Weiss, er – som man næsten kan gætte – en mand med mange talenter. Men ikke bare det. Han er også en mand, der med flid formår at omsætte sine talenter til resultater og tilkæmpe sig nye landområder indenfor jazzen.
Hvorvidt livaalbummet Endangered Species afspejler, at han med koncerten / albummet har tilkæmpet sig nye landområder, kan man diskutere, eftersom koncerten / albummet primært består af kendt materiale skrevet af Wayne Shorter. Men der er altså noget fornyende over musikken, som den kommer til udtryk i David Weiss’ bearbejdning. Det fornyende ligger i arrangementerne og i disses forløsning. Wayne Shorters Nellie Bly, Fall, Mr. Jin, Eva og Prometheus Unbound forløses alle med en forrygende ny energi.
Derfor er Endangered Species et nybrud af et jazzværk tilvejebragt af et helt åbenlyst arbejdsomt multitalent og af elleve helt åbenlyst dygtige sidemen, der sammen med orkesterlederen hylder Wayne Shorter.
****
Motéma Music

68 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.