Maria Ana Bobone: Fado & Piano

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Fado er en tradition, der værnes om i hjemlandet, Portugal. Men fado er også en genre, der udfordres, indefra. Blandt andet af Maria Ana Bobone, som mestrer traditionen og samtidig formår at udfordre og udforske dens stik- og sideveje. Hendes udtryk er stærkt personligt og smertelig smukt. Således også på Fado & Piano, hvor hun både synger og spiller klaver. Fado & Piano er netop et stærkt personligt og smertelig smukt album med et gennemført ægte, autentisk, gribende udtryk. Det er et album, som både afslører Bobones vokale kraft og spændvidde og hendes suveræne evne til at kommunikere med og til hjertet – uanfægtet af, at hun udfordrer fado-politiets forståelse af, hvordan fado skal lyde. Fado & Piano er et af de sidste års absolut bedste album indenfor genren. Både fordi hun – på baggrund af fadoen – læner sig over mod singer-songwriting og vokaljazz og fordi hun – sammen med bassisten, Rodrigo Serrão, og guitaristen Bernardo Couto – fortryller med sit dragende, mange facetterede udtryk.

*****  /  ARC Music  /  47 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.