Stacey Kent: The Changing Lights

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Hun er amerikaner, men blev hængende i Europa efter at hun kom hertil for at studere fransk, italiensk og tysk litteratur. I Europa mødte hun en mand, jazzmusikeren Jim Tomlinson, og dét møde førte helt uventet til det, hun er i dag: En 45-årig, lykkeligt gift, London-baseret jazzvokalist i verdensklasse. Flere af hendes album har været bestsellere, enkelte har modtaget Grammy-nomineringer, næsten alle har udløst et hav af prestigiøse priser. Og alt dét vil også kunne ske for hendes nye album, The Changing Lights. For igen-igen demonstrerer Stacey Kent, at hun på sit helt egen måde kan favne vidt og alligevel skabe et samlet hele af høj kunstnerisk værdi. The Changing Lights rummer både formfuldendte franske chansons, klassiske brasilianske bossanovaer og mere traditionelle (om end nyskrevne), europæiske jazzballader – men med Stacey Kents helt særegne, skrøbelige autenticitet som samlende element er albummet blevet som ét samlet, inciterende hele. Uanset om numrene bobler af en glædesfyldt undren eller af et egentligt vemod, er sangerinden utvetydigt troværdig som formidler.
*****
Parlophone Music / Warner Music
58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.