Johannes Richter: 13 Pieces

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Pianisten, Johannes Richter, er født i Danmark, er søn af en dansker og en tysker og pt. selv bosiddende i USA. Han er – i pressen – et næsten ubeskrevet blad, og dét fænomen ændrer debut-LPen, 13 Pieces, formodentlig ikke. 13 Pieces er nemlig vinyl med et meget vanskeligt tilgængeligt materiale eller et ”smalt” materiale, om man så må sige.
LPen rummer 13 improvisationer for soloklaver. Og vel at mærke 13 improvisationer, som ikkelefler for publikum. De er ikke båret af en melodi. Men snarere af en klang eller en stemning. Et nummer som Present Igiver associationer til Rimskij-Korsakovs Humlebiens flugt. Andre numre giver andre associationer. Men trods associationer er det hævet over enhver tvivl, at Richters 13 stykker er originale. De rummer en egen, fælles kerne. Et fælles temperament. En søgende og zappende karakter – hver for sig og som helhed. Det er dét, der gør albummet som helhed så uafviseligt. Det søger ikke at forføre, men bliver dermed forførende. Man rammes som lytter let af en trang til at ville forstå det, der for en overfladisk betragtning forekommer så vanskeligt tilgængeligt.
****
Hiatus

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.