Iiro Rantala, Michael Wollny & Leszek Mozdzer: Jazz at Berlin Philharmonic I

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den kunstneriske leder af tyske ACT, Siggi Loch, må – trods livslang erfaring – være én mand, der til stadighed glæder sig over, at selskabet har signet tre så eminent dygtige musikere som finske Iiro Rantala, tyske Michael Wollny og polske Leszek Mozdzer. Han må være én, der glæder sig over, at det i december 2012 lykkedes ham at samle de tre fortravlede jazzpianister til en live koncert i Berlins Filharmoni. Endelig må han være én, der glæder sig over, at optagelserne fra koncerten faldt så godt ud! For sikken en power der står ud af CDen Jazz at Berlin Philharmonic I.
Hver for sig og sammen – i de varierende konstellationer, der udtænkes kan – leverer de tre pianister med deres tilgang til instrumenterne og musikken en respektindgydende, imponerende indsats. Enkelte numre får én til at tænke: Sikken en teknisk ekvilibrisme og energisk pondus. Andre får én til at tænke: Tænk, at det kan gøres så smukt og vemodigt.
Rantalas og Wollnys vemodige hyldest til den afdøde svenske jazzpianist Esbjörn Svensson, Tears for Esbjörn, aftvinger respekt og beundring. Det samme gør Rantalas, Wollnys og Mozdzers fælles hyldest til Chick Corea i nummeret Armando’s Rumba.
*****
ACT Music
56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.