Quarterpounder: Brood

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Quarterpounder er en jazzkvartet med en lidt atypisk instrumentering: trækbasun, tenorsax, bas og trommer. Instrumenterne håndteres af henholdsvis Petter Hängsel, Anders Bast, Mathias Wedeken og Rasmus Lund. Og det er altså en konstellation, der i sig selv er atypisk. Ganske vist må man genrebetegne dens musik som jazz. Improjazz. Eller avantgardejazz. I hvert fald som jazz, der ikke lefler, men vil sit eget. Brood er i den forstand en vanskeligt tilgængelig plade. Men også en plade med en meget klar, snæver jazzprofil, der ikke bare emmer af disciplin, men også af leg med elementer af tolvtone musik, powerpop og energirock. Numrene veksler mellem det virkeligt delikate og brutalt højlydte. Men de hænger også – trods disse udsving – godt sammen. I den forstand er pladen vellykket. Men… Den er altså også for viderekomne. Den er krævende. Udfordrende. Atypisk. Et nummer som Lied, Klein går dog rent ind under huden. Det er fascinerende, gribende, melodisk.
***
Gateway Music
43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share