Quatour Ebène: Mendelssohn: Felix & Fanny

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på Ivan Rods blog

Quatuor Ebène er en fremragende fransk strygekvartet bestående af Pierre Colombet, Gabriel Le Magadure, Mathieu Herzog og Raphaël Merlin. Kvartettens helt store pladegennembrud kom med en indspilning af Mozart i 2012. Efter dén besluttede kvartetten at gå videre til en komponist, som Schumann kaldte ”det nittende århundredes Mozart” – nemlig Felix Mendelssohn.
Var kvartettens indspilning af Mozart (og før det: Bártok, Brahms og Haydn m.fl.) flot, kan man med sindsro sige det samme om kvartettens indspilning af ”Mozarts arvtager”. Kvartettens indspilning af Mendelssohn er simpelthen formfuldendt. Og smuk. Ikke på den polerede måde, men på den kunstnerisk helstøbte og troværdige måde. Felix Mendelssohns intimt melankolske strygekvartetter – nr. 2 opus 13 og nr. 6 opus 80 – er simpelthen forbilledligt smukke i Quatour Ebènes udgave.
En interessant ting ved Quatuor Ebènes nye plade er imidlertid også, at den rummer en indspilning af storesøster Fanny Mendelssohns strygekvartet i e-dur. Et overset, men modent værk, der hermed på forbilledlig vis bliver genoplivet. Talentfulde Fanny har altid stået i skyggen af sin lillebror, selv om hun skrev mere end 400 værker, hvoraf flere var fremragende. Forhåbentlig kan hun – med Quatour Ebènes mellemkomst – komme ud af den skygge.
*****
Virgin Classics

77 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.