Anoushka Shankar: Traces of You

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse i tidsskriftet CULTURES

Der er noget befriende sympatisk over, at det hæderkronede tyske label – der i årtier har udgivet klassisk europæisk musik af høj kvalitet – har signet indiske Anoushka Shankar. Selskabets meget klare profil taget i betragtning ligger signingen jo ikke lige til højrebenet. Men Anoushka Shankar, der spiller sitar, spiller faktisk klassisk indisk musik af høj kvalitet. Så måske er signingen udtryk for, at Deutsche Grammophon har erkendt, at globaliseringen er et faktum. Måske er den udtryk for, at selskabet har erkendt, at dets hæderkronede profil er for smal – sådan som musikscenen og især salget af musik udvikler sig. I hvert fald er den et vidnesbyrd om et udvidet syn på den klassisk musik. Og netop dén udvidelse er der noget befriende sympatisk over. Især set i lyset af, at materialet på Traces of You ikke engang er klassisk indisk musik, men – for størstedelens vedkommende – nyskrevet musik af Anoushka Shankar. Musik, der nok tager afsæt i indiske traditioner, men også musik der udforsker feltet mellem traditionerne og den vestligt orienterede, let tilgængelige, melodiske pop. At det er dét felt, Anoushka Shankar udforsker, illustreres blandt andet af, at hun med sig på tre af albummets numre har halvsøsteren Norah Jones. Samarbejdet – og udgangspunktet – fungerer eminent!
*****
Deutsche Grammophon
56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share