Nils Henriksen: Twang & Tambourines

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Nils Henriksen er det, der hedder debutant i sen alder. Ganske vist har han været en centralt placeret figur på den danske poprock scene igennem flere årtier. Men det er først nu, han debuterer i eget navn – efter i starten af 70erne at have haft sit gennembrud som guitarist i Culpeper’s Orchard og siden at have spillet med blandt andre Moirana, Sebastian, C.V. Jørgensen, Kim Larsen, Kliché, Malurt, TV2 og Lars Muhl.
Twang & Tambourines er guitarbaseret poprock – der sender tankerne i retningen af de nævnte orkestre og artister. Men vel at mærke ny poprock, skrevet af Henriksen til dette album, som han stille og roligt har nørklet på plads. På enkelte numre medvirker Morten Kærså på keyboards, men ellers spiller Henriksen selv alle instrumenter.
Fem numre er instrumentale. Fire er med vokal af Michael Kloster, Anders Blichfeldt, Julie Skovgaard eller Martin Clante. Denne anmelder finder imidlertid de instrumentale numre mest interessante: De er pågående, præget af rå energi og af en forrygende fremdrift, hvor de vokale numre er som med indbyggede bremseklodser.
***
Stunt Records
40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.