Arne Jansen: The Sleep of Reason – Ode to Goya

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den tyske jazzguitarist, Arne Jansen, siger selv, at hans inspirationskilder er guitarister som Pat Metheny, John Abercrombie og Kurt Rosenwinkel. Men selv om man kan ane disses ”indflydelse” på hans kunstneriske udtryk, er hovedparten af materialet på hans nye album originalt, i enhver forstand. Enkelte numre – som f.eks. smukke Golden– sender ganske vist tankerne i retningen af Pat Methenys blødere repertoire. Og dog er også dét nummer unikt. Selv etablerede pop-rock-numre, som på albummet ”bare” er blevet omarrangeret af Jansen, fremstår som unikke – det gør f.eks. U2s Love Is Blindness og Dire Straits’ Brothers In Arms. Begge domineres i Arne Jansens bearbejdning af en slow, jappende og jazzet el-guitar, der synes at fremhæve de oprindelige kompositioners skønhed. Konsekvensen af alt dette er, at The Sleep of Reason – Ode to Goya fremstår som ét gennemtænkt, gennemført og sammenhængende hele. Albummet er instrumentale jazzballader af den fineste og mest melodiske slags. Et album, der på én gang er rørende enkelt og qua kunstnerens koncentrerede indsats også imponerende mange facetteret.
*****
ACT Music
51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.