Benjamin Koppel: Living Room Recordings #1

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

I 2011-12 udgav Tiger Music – et selskab forbundet med Tiger butikkerne – The Benjamin Koppel Jazz Series – en halv snes jazz-CDer, som tilsammen solgte næsten 60.000 eksemplarer.
Living Room Recordings #1 er opstarten på en ny, opfølgende serie, der – med butikskædens mellemkomst – skal bringe nichemusikken (som selskabet kalder jazzen) ud til et større publikum.
Man kan håbe, at missionen lykkes. Men allerede når man hører det første albums første nummer, får man bange anelser. For vel kan man ikke høre CDerne i butikkerne, førman køber dem, men man kan med sikkerhed sige, at Living Room Recording #1’s første nummer, det godt seks minutter lange Coxo, er så vanskeligt tilgængeligt, at det kan støde uprøvede sjæle væk. Det samme kan andre numre på albummet. Og dét er lidt ærgerligt, eftersom det faktisk er ambitiøs musik, der helt generelt bringes til torvs.
Den produktive og vidtfavnende danske komponist og saxofonist, Benjamin Koppel, har på #1 inviteret den franske pianist Jean-Michel Pilc hjem i sin stue og her indspillet de nye kompositioner, som er inspireret af Arthur Rimbauds digte.
Bedst fungerer de lettere tilgængelige ballader – numre som La Nuit D’or og Après Le Déluge.
****
Tiger Music
59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share