Sven Burmester: Jorden rundt i 70 år

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Dét, der gør hans erindringer interessante, er hans tilsyneladende oprigtige interesse for globaliseringen og de forskellige, ofte lettere uforenelige kulturer, der tilsammen udgør det globale. Det, der til gengæld gør hans erindringer helt igennem rædselsvækkende, er det velbjergede, selvforherligende, hovmodige udgangspunkt, der flere steder i teksten ligger implicit i hans vinkel og tone. Den tidligere professor på universitetet i Perus Andesbjerge, den tidligere vicedirektør i Verdensbanken og den tidligere FN-udsending i Kina og Nordkorea, Sven Burmester, koketterer f.eks. med, at han – i sin kamp for at medvirke til bekæmpelse af verdens fattigdom har fået en pension så betydelig, at han – uden at skulle bekymre sig om noget som helst – kan opretholde et ubesværet liv som global nomade, og slå sig ned i Chengdu, Kairo, København eller Washington efter for godt befindende. Ikke dermed sagt, man skal sætte sit lys under en skæppe, men i tilfældet Burmester er der noget selvovervurderende – og en hang til name-dropping – som i dén grad generer læsningen. Derfor er bogens mest interessante – om end også subtile – skildringer, dem om de transnationale organisationers interne magtstrukturer og (u)redelighed.

Erindringer  /  **  /   Informations Forlag  /  240 sider  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share