Sven Helbig: Pocket Symphonies

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på Ivan Rods blog

Den tyske komponist, dirigent og multiinstrumentalist Sven Helbig, er one of a kind. Han har produceret musik for Pet Shop Boys og Rammstein. Han har arrangeret musik for Snoop Dog og Polarkreis 18. Men reelt befinder han sig nok bedst i grænselandet mellem pop, rock og klassisk musik. Dét vidner hans nyeste udspil om.
Pocket Symphonieser, som titlen antyder, en håndfuld ”lomme-symfonier” – nærmere bestemt tolv korte og catchy, næsten filmiske symfonier, der er indspillet af den suverænt dygtige Fauré Quartett i samspil med det lige så dygtige Leipzig Radio Symfoniorkester dirigeret af estiske Kristjan Järvi.
Symfonierne rummer en dybde, der understreger Helbigs kompositoriske talent, men de afslører også – i kraft af deres variation – at Helbigs interesse for musik netop er så vidtfavnende, som hans tidligere engagementer antyder.
Enkelte symfonier afslører, at amerikanske Philip Glass ikke har levet forgæves. Hans symfonier, suiter og soundtracks er helt klart inspirationskilder. Nogle af Helbigs kompositioner tager afsæt i samme form for minimalisme, samtidig med at de kan trives med det storladne og symfonisk poppede.
****
Deutsche Grammophon
47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.