Karim Baggili: Kali City

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Karim Baggili er belgier af jordansk/jugoslavisk oprindelse. Og Kali City er hans nye fremragende album – bestående af to dele. På første del (albummets første fem numre) spiller guitaristen Baggili sammen med oud-trioen, Le Trio Joubran. På anden del (albummets sidste otte numre) spiller Baggili til gengæld selv oud, og her akkompagneres han af sit arabiske orkester. Hvor Baggili på første del giver god plads til brødrene Joubran, indtager han på anden del umiskendeligt en hovedrolle. Begge dele fungerer, hver for sig og sammen. Og det gør de i kraft af nogle eminente kompositioner, et teknisk overskud og en kunstnerisk sans af sjælden styrke. Baggilis fascination af oud’en forplanter sig i hans komposition, orkesterledelse og egen udøvelse, hvorfor man som lytter også bliver lige så fascineret af strengeinstrumentet og de mellemøstlige klangfalder som kunstneren selv. Musikken er afdæmpet, vemodig, uhyre smuk. Dragende. Tydeligt bundet til den mellemøstlige musiktradition. Men også revitaliseret og europæiseret.

*****  /  Home Records  /  51 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share