Tonbruket: Nubium Swimtrip

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Forestil dig fire yngre, svenske jazzmusikere med en drøm om at indspille en plade i The Beatles’ legendariske Abbey Road Studio! For de fire svenskere i Tonbruket var dét en drøm, som hermed er gået i opfyldelse. Orkesteret, der har bassisten Dan Berglund (fra Esbjörn Svensson Trio) i spidsen, har således indspillet Nubium Swimtrip i Abbey Road Studio. Og ikke at netop dét gør nogen forskel for lytteren, men for de fire svenskere har det sikkert gjort. Og dét er jo godt nok. For det kan meget vel have smittet af på energien under indspilningen, at de stod der, hvor McCartney, Lennon, Harrison og Starr i sin tid opholdt sig. Under alle omstændigheder er Nubium Swimtrip et pågående, moderne, instrumentalt jazzalbum, der genremæssigt berører rocken. Musikken er et rigt sonisk landskab af grooves, som man møder i post-rocken og i den programmerede space-rock, der opstod sidst i 70erne. Det soniske landskab er indrammet af et særegent, lyrisk og livligt set-up af jazzkompositioner og kontrollerede -improvisationer, som ubesværet mikser genrerne i et ofte tungt, men også som oftest glædesfyldt, musisk univers. Det melodiske bliver selv i mere melankolske passager hypnotisk dragende.
****
ACT Music / Sundance
62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.