Morten Schantz: Unicorn

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Det er et fascinerende soundscape, jazzpianisten Morten Schantz har fået indbygget i musikken på sit nye album. Basis er stadig hans ”gamle” danske trio – klaver (Morten Schantz), bas (Morten Ankarfeldt), trommer (Janus Tepleton) – men med en generelt voksende interesse for afrikansk musik, tilføjelsen af ghanesisk-fødte Ayi Solomon på percussion, og en live-tilføjelse af den marokkansk/berberisk danserinde Rabab Aomari er der åbnet op til langt flere elementer i musikken. Dansen får man ganske vist ikke megen glæde af ved at lytte til albummet Unicorn, men visheden om at dén og danserinden findes tilføjer alligevel en ekstra dimension i aflytningen. Musikken bliver så at sige fysisk, idet den gennemgående er melodisk, dramatisk og pågående i en grad, så man foranlediges til at tro, at blandt andre Esbjörn Svensson Trio har været en af Morten Schantz’ inspirationskilder. Musikken på Unicorn har samme pågående, progressive, repetetive karakter, som E.S.T.’s. Albummet er uhyre vellykket, formfuldendt og vedkommende.
****
Calibrated Music

57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share