Avi Avital: Between Worlds

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på Ivan Rods blog

At israelske Avi Avital er en eminent musiker, er der ingen tvivl om. Hans virtuose brug af mandolinen er elegant og respektindgydende. Og hans nye album, Between Worlds, en tyk streg under det, at han kan integrere sit instruments udtryk og klang i fortolkningen af italiensk barokmusik, slavisk folkemusik og argentinsk tango, eksempelvis. På albummet forener han klassiske musikstykker med jødiske melodier, folkemusik med fantasier. Og vel at mærke uden at lytteren føler sig underlagt tilfældige nedslag. Materialet hænger sammen! Bartók, Villa-Lobos, Piazzolla, de Falla, Monti, Tsintsadze, Bloch og Dvorák er – i Avitals håndtering – helt åbenlyst i slægt med hinanden. Det er dét, der gør albummet som helhed, som forrygende flot. Trods sammenhængen stikker dog ét værk ud som særlig eminent forvaltet. Det er Piazzollas Fuga y Misterio, som Avital forløser sammen med fire andre, lige så eminente musikere: Richard Galliano på harmonika, Giora Feidman på klarinet, Klaus Stoll på kontrabas og Itamar Doari på percussion.
****
Deutsche Grammophon / Universal
66 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.