Morten Kargaard Septet: Origin

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på Ivan Rods blog

Guitaristen, Morten Kargaard, har til materialet på Origin samlet en septet bestående af musikere af såvel klassisk som rytmisk uddannelse og baggrund. Derfor er det heller ikke overraskende, at forløsningen af hans materiale er som en hybrid mellem de to verdener. Der er et element af kammermusik over visse passager, et element af legende let rytmik over andre. De respektive passager domineres typisk af henholdsvis strygere og blæsere. Og guitaren? Kargaards egen guitar? Dén udgør den formildende forbindelse mellem de to verdener. Ikke på nogen dominerende måde, men netop på en formildende, ydmygt distanceret måde. Faktisk kunne man – når man f.eks. hører guitarens position i et nummer som Homeland – ønske sig, at Kargaard havde skrevet en mere dominerende rolle ind i materialet til sig selv, helt generelt. For Homeland er – især takket være guitarens position i lydbilledet – et af albummets absolut bedste. Materialet som helhed fremstår transparent, let, dynamisk. Og vedkommende.
***
Gateway Music

51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share