Makiko Hirabayashi Trio: Surely

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den herboende, japanske jazzmusiker, Makiko Hirabayashi, er i dén grad en pianist, der er værd at holde øje med og lytte til. Igennem flere år har hun haft sin egen trio – med den danske bassist, Klavs Hovman, og den danske percussionist, Marily Mazur. Trioen har hidtil høstet anerkendelse og anmelderros, men at dømme efter dens nye album er samspillet stadig under udvikling. Ikke at der har været noget galt med dét tidligere, men med Surely nærmer samspillet sig noget organisk ultimativt. Når man hertil lægger, at albummets kompositioner og improvisationer er af høj kvalitet, sidder man med elementerne til noget, der kan nå uanede højder. Trioens jazzmusik er lige dele dramatisk formidling, kontrolleret leg og kreativ interaktion. Dens musik er delikat, transparent og selvsikker. Farverig. Resultatet af en sjælden kreativ form for kommunikation mellem tre musikere, der hver for sig er eminente udøvere. Surely er melodisk og let at gå til, men rummer også lag på lag, hvorfor man som lytter ikke bliver færdig med det. Og dét er altså en kvalitet.
*****
Enja Records / Sundance
51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share