Thomas Clausen & Steve Swallow: Morning… Dreaming…

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Thomas Clausen er en fremtrædende dansk jazzpianist og -komponist. Værdsat herhjemme og i udlandet for sit virtuose, lyriske spil og sine genremæssigt vide favntag. Latinjazz, moderne europæisk jazz og nyere europæisk kompositionsmusik – Clausen har været der!
Steve Swallow er tilsvarende en fremtrædende amerikansk jazzbassist og -komponist. Værdsat over hele verden for sin melodiske sans, sit homogene groove og sit lyrisk flydende spil. Swallow med en el-bas, og klangen er varm. Swallow har været her, der og allevegne.
Clausen, der i årevis havde beundret Swallow, inviterede ham ydmygt på en duo-turné i Europa. Hvad Clausen ikke kunne vide var, at beundringen var gensidig. Men netop dermed var grundlaget for et ligeværdigt møde lagt. Turnéen og Morning… Dreaming…, som efterfølgende blev indspillet, blev det glædelige output. Et i sandhed virtuost vidnesbyrd om de tos sammensmeltning i et indbydende, helt enkelt og netop varmt musikalsk landskab. Albummet er en nydelse at lytte til, lyrisk og sanseligt smukt som det er. Bedst fungerer dog de numre, hvorpå Clausen sidder bag klaveret (ikke fender rhodes) og Swallow samtidig sætter alle fem basstrenge i svingning.
****
Stunt Records / Sundance
51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share