Hess / AC / Hess: Spacelab

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Pianisten Nikolaj Hess, bassisten Anders ”AC” Christensen og trommeslageren Mikkel Hess er hver for sig nogle af landets bedste jazzmusikere på deres instrumenter. Men sammen udgør de alligevel en enhed, der er større end 3×1. ”Spacelab” – de tres andet fælles album – tydeliggør således, at trioen så absolut er af international klasse. Hvor trioens første fælles album var vild og løssluppen og nok ikke så let tilgængeligt, er dette andet album smukt, blødt, melodisk, romantisk, poetisk – og nok så væsentligt: akustisk. De tre har hver især skrevet tre ballader, bragt disse i spil i trioen og netop som trio forløst de i alt ni kompositioner, så de fremstår som ét organisk hele. Musikken er enkel, uprætentiøs og alligevel mange facetteret; bygget op omkring nogle enkle, fængende grooves; er stemningsfuld, næsten filmisk. Intim. Dragende. Så absolut lytteværdig – her og ude i det store udland.

****  /  Gateway Music  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share