Lubos Soukup Ensemble: Through the Mirror

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på Ivan Rods blog

Den herboende, tjekkiske jazzsaxofonist og –komponist, Lubos Soukup, er helt sikkert en mand med noget på hjerte. Både som musiker og komponist. Læg hertil, at han kan håndtere det store format, som et noget-nær-big-band er, og du forstår, at det her er fyldigt!
De to sektioner af kompositioner, han har skrevet og arrangeret til sit album, Through the Mirror, forløses yderst begavet af saxofonisten selv i samspil med den tyske pianist Christian Pabst, den svenske bassist Joel Illerhag og den danske trommeslager Morten Hæsum – plus seks horn (hovedsageligt fra DR Big Band) og The Epoque Quartet (en tjekkisk strygekvartet).
Forestil dig 1) en kunstnerisk trang til at udfordre, 2) nogle komplekse kompositioner og 3) fjorten aldeles aktive og dygtige musikere, og du kan forestille dig et lydbillede, der ikke er til at undvige.
Through the Mirror er et pågående, vanskeligt tilgængeligt univers, som dog samtidig rummer en magnetisk kraft, der så at sige insisterer på nærvær og lytten. Det er dét aspekt, der gør albummet så uomgængeligt, om end det er svært tilgængeligt.
***
Animal Music
49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share