Christian Vuust: Urban Hymn

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Gad vidst, hvordan det lød, da den århusianske jazzsaxofonist, Christian Vuust, forud for indspilningen af albummet, Urban Hymn – i Sear Sound Studio i New York – skulle forklare sine amerikanske sidemen, hvad Helgenæs – titlen på åbningsnummeret – refererer til. Og gad vidst, hvordan det lød, da han skulle forklare hvorfor en hymne til storbyen i det hele taget skulle indledes med en reference til en halvø i udkants-Danmark. Aaron Parks, Ben Street og Jeff Ballard må have tænkt deres: Helgenæs! Hvordan siger man i det hele taget dét med et amerikansk stemmebånd? Nuvel, Christian Vuusts held har været, at både Helgenæs – og de andre kompositioner – har talt for sig selv. Materialet som helhed må straks have materialiseret sig som kompositoriske stemninger af stor dybde og høj kvalitet. Når man f.eks. hører Vuust og de tre amerikanere på titelnummeret, Urban Hymn, bliver man uvægerligt ramt i solar plexus af den melankolske, musiske skønhed. Især titelnummeret rummer en lyrisk nerve, som er dragende. Men også andre numre – for eksempel Rubato NYCog netop Helgenæs – er moderne, melankolsk, nordisk jazz af høj, høj standard.
*****
Aero Music
48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share