Aga Zaryan: A Book of Luminous Things

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den polske jazzvokalist, Aga Zaryan, er internationalt anerkendt – hvilket næsten fremgår af, at hun nu udkommer på Blue Note. Zaryan er kendt som en, der leverer sit materiale med en distinkt, næsten ”klassisk”, intim vokal med lette, varme fraseringer. Lidt som Shirley Horn. Derfor er det værd at stifte bekendtskab med Zaryan, som med A Book of Luminous Things debuterer på det legendariske amerikanske label. Materialet, der bygger på digte af den polske Nobelpristager i litteratur, Czeslaw Milosz m.fl., er kendetegnet ved en umiddelbar appel og melodisk let tilgængelighed. Musikken er smooth og klæder de ypperlige digte, umiddelbart. Men den forekommer også undertegnede at være lidt for smooth, til tider. Især når også den polske radios strygeorkester står bag vokal og jazzkvartet. Suverænt bedst fungerer Zaryans vokal, når det instrumentale set-up bag hende er minimalt. En ballade som Eye Mask fungerer for eksempel eminent godt, fordi kompositionen er enkel og smuk, og fordi forløsningen er koncentreret ind omkring klaver og vokal.   
****
Blue Note Records / EMI
51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.