John Abercrombie Quartet: 39 Steps

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den amerikanske jazzguitarist, John Abercrombie, har igennem flere årtier været en af branchens helt store. I rutine, teknik og kunstnerisk skarphed kun matchet af John Scofield og Ralph Towner.
Han udgav sin første ECM-plade for fyrre år siden og fremstår i dag som en af det hæderkronede tyske pladeselskabs mest toneangivende kunstnere. Han har spillet og indspillet med folk som Charles Lloyd, Kenny Wheeler, Jan Garbarek, Collin Walcott og Jack DeJohnette. Og konstant og fortjent modtaget anmeldernes ros.
Ros vil han helt sikkert også få for sit nye album, 39 Steps, som fortrinsvis består af nye, luftige og lyriske ballader komponeret af kapelmesteren. To numre er skrevet af pianisten Marc Copland, et er fremelsket af kvartetten som helhed og et er en dekonstrueret udgave af den gamle standard, Melancholy Baby.
Alle numre domineres – naturligt nok – af Abercrombies fjerlette spil og overbevisende sans for retning, ciselering og hastighed. 39 Steps er et medrivende, gennemført flot album med moderne instrumentaljazz af den fineste slags.
*****
ECM Records / Sundance

60 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share