Thorbjørn Risager & The Black Tornado: Too Many Roads

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Ingen med blot den mindste kontakt til den danske jazzscene kan være i tvivl om, at brødrene Hess – Emil, Nikolaj og Mikkel – er uomgængelige figurer. Med henholdsvis saxofon, klaver og trommer har de sammen og hver for sig skabt sig nogle karrierer, der siger spar 2. Og dét i kraft af deres helt åbenlyse talent for / glæde ved at spille jazz.
Trods talent og glæde er Music for Mum and Dadbrødrenes første fælles album. Men et album, det har været værd at vente på. Albummet åbner med en umådeligt smuk versionering af Paul Gerhardts og Johann Crügers salme, Hjerte løft din glædes vinger, glider over i Emil Hess’ slow, men groovy blues, It Ain’t Over, fortsætter med Mikkel Hess’ næsten filmisk, vemodige Super 8 og med Nikolaj Hess’ Goodnight(som må være en pastiche over Aviciis Hey Brother). De fleste af albummets numre er skrevet af de tre, hver for sig, kun ét er formelt kreeret i fællesskab, og alligevel fornemmer man hele vejen gennem albummet en stringens og et særegent slægtsskab de tre imellem, musisk såvel som mentalt.
*****
Hess Music / Gateway Music
52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.