Aske Jacoby: Chant

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på Ivan Rods blog

Der er næppe nogen tvivl om, at Chant for rutinerede Aske Jacoby er et vigtigt album. Guitaristen, sangskriveren og sangeren, der har medvirket på mere end 300 album og været fast mand for bl.a. C.V. Jørgensen, Thomas Helmig og Sanne Salomonsen (med mange flere) har nu selv rundet de 50 år (35 år som udøvende) og indtager med Chant endelig selv førersædet. Det har han ganske vist siddet i flere gange før, men med Chant er det som om, han også for alvor påtager sig styringen. Det vellykkede blues-rock-album har han indspillet i L.A. sammen med to musikere, som han sætter højt: bassist og guitarist Tony Scherr og trommeslager og percussionist Jim Keltner. Førstnævnte har bl.a. spillet med Willie Nelson, Bill Frisell og Norah Jones; sidstnævnte bl.a. med Bob Dylan, Neil Young og Eric Clapton. Selv om Jacoby nok var starstruck, da han landede i L.A. forud for indspilningen, etablerede de tre snart et velsmurt samarbejde omkring forløsningen af danskerens materiale – et materiale, som både tekstuelt og kompositorisk emmer af levet liv. Materialets grundlæggende kvaliteter – og de tres musikalske ditto – gjorde udslaget: Chanter blevet et meget vellykket og lytteværdigt album.
****
Columbia Records / SONY Music
41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share