Fornem pris til jazzvokalisten Sinne Eeg

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Fredag den 28. marts får jazzsangerinden, Sinne Eeg, overrakt Ben Webster-prisen på Copenhagen Jazzhouse. Ved samme lejlighed giver hun en koncert med DR Big Band – en koncert som måske, måske ikke byder på smagsprøver fra hendes nye album, Face the Music, som udkommer mandag den 7. april. Helt sikkert er det, at den allerførste modtager af Ben Webster-prisen, Jesper Thilo, gæsteoptræder med DR Big Band.

Fonden bag prisen begrunder prisuddelingen med, at Sinne Eeg indenfor de sidste par år har udviklet sig til en ægte jazzsangerinde, som både viser sensitivitet, improvisations-evne, modenhed, stor stemme og timing i sin sang. Og med, at hun både skriver og komponerer glimrende sange.
Ben Webster-prisen er blevet uddelt siden 1977 til en jazzmusiker eller person, som har betydet noget særligt for jazzen i Danmark. Prisen stammer fra de royalties, som den store saxofonists musiksalg stadig indbringer til fonden bag. Af tidligere prismodtagere skal følgende nævnes: Ernie Wilkins, Marilyn Mazur, Cæcilie Norby, Jens Winther, Alex Riel, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Jens Klüver, Lennart Ginman og Bo Stief.
Også publiceret på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share