Magnus Hjorth Trio: Blue Interval

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den herboende, svenske jazzpianist, Magnus Hjorth, er en eminent musiker. Derfor indgår han i utallige konstellationer, og derfor har han sit eget godt sammenspillede orkester (med Lasse Mørck på bas og Snorre Kirk på trommer). Det er med dén trio, han nu udsender et nyt album, der – som titlen antyder – hører til i den blå afdeling. Blue Interval er et afdæmpet, eftertænksomt og lettere melankolsk – men altså også meget elegant og let tilgængeligt – jazzalbum, der giver lytteren noget nær optimale muligheder for at lytte sig ind på hvert enkelt instrument og ind på det raffinerede samspil mellem disse. Størstedelen af numrene på albummet er skrevet af kapelmesteren selv, men der indgår også versioneringer af klassikere af blandt andre Charlie Parker (Barbados) og Glenn Miller (Moonlight Serenade). Bemærkelsesværdigt er det dog, at de numre, der fungerer allerbedst, er Hjorts egne – dét er ballader som Green Repose, Lion’s Routeog Yantoon. Disse numre – og flere andre – er dragende, enkle, fremført med udtalt ro og med tydelige referencer til Jan Johansson og den stil, der blev hans varemærke.
*****
Stunt Records / Sundance
61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.