Eli Degibri: Twelve

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den israelske jazzsaxofonist, Eli Degibri, er i dén grad opmærksomhed værd. Det fremgår af hans nye album, Twelve, som er en fremragende opfølgning på det (lige så) fremragende album, Israeli Song (som han indspillede sammen med Brad Mehldau, Ron Carter og Al Foster). På det nye album har Eli Degibri ladet de amerikanske sidemen erstatte af israelske (nærmere bestemt af pianisten Gadi Lehavi, bassisten Barak Mori og trommeslageren Ofri Nehemya). Men dét forekommer ikke i sig selv at skade musikken. For den rent israelske konstellation spiller i dén grad som om, den har noget på hjerte.  noget på hjerte.den har noget p har noget pi Lehavi, Barak Mori og Ofri Nehemya. følgning på succesen Israeli Song (hvorpå han Ikke alene er de nye kompositioner fremragende, forløsningen af dem er også bemærkelsesværdig. Eli Degibri og hans israelske venner lægger nemlig følelser i deres spil og fortæller en (eller rettere: 9) historie(r), der forekommer at være nødvendig(e). Den overbevisende, kunstneriske nerve, Eli Degibri demonstrerede, da han selv var Herbie Hancocks sideman, har han både som komponist, kapelmester og saxofonist formået også at bibringe sit eget materiale.
*****
Abeille Musique / Pili Records

47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share