Kostcirkeln: Pang

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Kostcirkeln er en dansk/svensk gruppe, der spiller en skæv form for avantgarde pop med elementer af disco, garagerock, punk og jazz. Det er imidlertid ikke kun musikken, der er skæv, når det gælder Kostcirkeln. Skæv er også de formater, gruppen udgiver på. EP’en Pang er nok forholdsvis ordinær, men de to forgængere som indgår i en samlet trilogi, EPen Bästa vän (2012) og tændstikæsken med EPen Innehåll: Musik(2013), er selv i indpakning anderledes. (Den ene, som angivet, er en tændstikæske). Men – som sagt – musikken er også i sig selv skæv. Kostcirkeln, der består af sangerinden Qarin Wikström, Simon Toldam, Stephan Sieben og nu også Anders Bach har drejet et – i forvejen skævt avantgardistisk udtryk – i retningen af det mere elektroniske med synthflader og eltrommer. Musikken og teksterne er stadig umiddelbare og sødmefulde, men de er nu også tilsat et mere udtalt element af energisk anarki og nostalgi, der understøttes af skarpt skårne arrangementer. Pang emmer således af musikalsk legesyge, skævhed og underfundighed. Vel at mærke kombineret med professionalisme. For nok er musikken energisk og ny-brydende, men den er også præget af en klar fornemmelse for virkemidlernes potentiale.

***  /  ILK Music  / 24 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share