Dalia Faitelson: As The World Sleeps

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Dansk/israelske Dalia Faitelson er en af de mest markante figurer på den danske world scene. Tre gange har Danmarks svar på Marianne Faithfull været nomineret til en DMA for ”Best album of the year.” Hun har turneret med jazzkoryfæer som Randy Brecker, Jerry Bergonzi og Chris Cheek. Og igennem mange år selv var krumtap i The Orient West Choir – et kor, der står for en moderne fortolkning af de musikalske forbindelser mellem jødedommen, kristendommen og islam. Alt dette samtidigt med, at hun har haft sin egen karriere som musiker og dj. Når man hører hendes nye eget nye album, er man da heller ikke i tvivl om, at hun netop er en vidtfavnende og meget kompetent sangskriver, komponist og sanger – for ikke at sige musikentreprenør. As The World Sleeps er noget ganske særligt. Et atypisk, særegent album udgivet på hendes eget digitale label og ikke på et fysisk medie – selv om et USB-stik selvfølgelig er fysisk. Musikken på albummet? Den er kompleks, mange facetteret og samtidig umiddelbart tilgængelig. Præget af ophavskvindens ståsted mellem det orientalske og vestlige. Den rummer elementer af folk, kammerjazz og moderne singer-songwriting og er bemærkelsesværdigt godt gennemarbejdet, sammensat og mange facetteret.
****
Eget selskab / Tune Core
34 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share