Toumani Diabaté & Sidiki Diabaté: Toumani & Sidiki

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Familien Diabaté har spillet kora i 17 generationer. Det er af samme grund en respektindgydende bagage far og søn, Toumani og Sidiki, bringer med sig ind på deres første fælles album, Toumani & Sidiki. Herpå spiller de to eminente koraspillere u-akkompagneret duet, så fuglene synger. For ikke bare afgiver deres to traditionelle vestafrikanske strengeinstrumenter en helt særegen vestafrikansk klang, de særegent rytmiske melodier emmer også af en helt særlig malisk ørkentradition. Men samtidig afspejler albummet, at både faderens og sønnens tilgang til musikken rummer en passion for fornyelse såvel som tradition. I hænderne på faderen og sønner bliver musikken og rytmikken således forfriskende formfuldendt – et fascinerende miks af tradition og nyere genrer. Derfor kan gæster på årets Roskilde Festival også glæde sig til de tos live-optræden. At dømme efter studiealbummet bliver der nemlig noget at komme efter. De tos musik er på én gang kompleks og enkel. Den er medrivende og smuk. Og så er den – på albummet – godt produceret af Nick Gold og Jerry Boys (Buena Vista Social Club, Ali Farka Touré) og i øvrigt Lucy Duran.

*****  /  World Circuit Production  /  44 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share