Wolfgang Muthspiel, Larry Grenadier, Brian Blade: Driftwood

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er et overraskende gennemført album, den østrigske jazzguitarist, Wolfgang Muthspiel, debuterer med som leder på ECM. Nok har han tidligere brilleret som musiker på andre labels – og på ECM som sideman til Ralph Towner. Men på Driftwood, hvor han står frem i egen magt og vælde – både som komponist, guitarist og kapelmester – imponerer han alligevel. Selvfølgelig også fordi han har formået at samle en konstellation, der virkelig formår at lykkes udi sammenspillets kunst. Sammen med de to amerikanere – bassisten, Larry Grenadier, og trommeslageren, Brian Blade – fremfører Muthspiel en række komplekse, mange facetterede og dog melodiske, moderne jazznumre, der igen og igen aftvinger respekt – for det næsten telepatiske sammenspil, fundamentet (de fremragende kompositioner) og lydlandskabet (der er eminent – også takket være produceren, Manfred Eicher, og lydteknikeren, Jan Erik Kongshaug. Musikken er lyrisk, har et grundlæggende groove og på én gang en atmosfærisk lethed og tyngde over sig – i særdeleshed det sidste nummer, Bossa for Michale Brecker, der – som titlen antyder – er en hyldest til Michael Brecker.a ravishing sound, captured with fidelity at Rainbow Studio in Oslo. Muthspiel has been praised by The Times of London for his “restless musical imagination”. Lyrical, grooving and atmospheric by turns, the guitarist’s compositions on Driftwood include tributes to his heroes Joe Zawinul and Michael Brecker.

**** / ECM Records / 43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share