Jean-Louis Matinier & Marco Ambrosini: Inventio

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den fransk / italienske duo, Matinier / Ambrosini, har med Inventio begået et sandt mesterværk. Materialet på albummet er for størstedelens vedkommende vokset i duoens egen have, men albummet rummer også musikstykker af (i visse tilfælde blot inspireret af) klassiske komponister som Johann Sebastian Bach, Giovanni Battista Pergolesi og Henrich Ignaz Franz Biber. Matinier spiller harmonika, Ambrosini svensk nøgleharpe. Og genremæssigt begiver de to sig tilsammen af med noget, man kunne kalde moderne kammerjazz med elementer af klassisk kammermusik og folkemusik. Stilmæssigt aner man nogle fascinerende skygger af det samarbejde, Matinier i en årrække har haft med Anouar Brahem, François Couturier og Louis Sclavis – og skygger af det samarbejde, Ambrosini i en årrække har haft med Rolf Lislevand, Susanna Wallumrød og Helena Tulve. Men tilsammen skaber de også noget nyt, dynamisk og afsindig smukt – et album, der for denne lytter vil stå som en milepæl i virtuositet, musikalitet og nerve. Ikke ét svagt punkt er der på albummet – men sjælerystende højdepunkter uden for kategori, eksempelvis det ultrakorte mellemstykke, Taïga, og det Pergolesi-inspirerede vemod, Qui Est Homo

****** / ECM Records / 47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share