Nikolaj Bentzon Trio feat. Winard Harper: Live at Montmartre

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Dette album er det andet af (det, der skal udvikle sig til) en hel serie af liveoptagelser fra det genåbnede Jazzhus Montmartre. (Første album i serien var med Eddie Gomez og Carsten Dahl). Albummet, der er optaget i maj 2013, anskueliggør i dén grad hvor forrygende en trio, publikum i de to majdage kunne høre på det intime spillested. Trioen bestod af Nikolaj Bentzon på klaver, Thomas Fonnesbæk på kontrabas og amerikanske Winard Harper på trommer. Og det, de tre spillede? Det var klassisk, rå-swingende triojazz, som Bentzon har en forkærlighed for, og som Harper med sin utæmmede energi drev ud over scenekanten. På albummet er der ti numre, hvoraf halvdelen er skrevet af Bentzon selv, halvdelen af koryfæer som Les McCann, Quincy Jones og Frederick Loewe. Undertegnede foretrækker, de mere stilfærdige ballader – såsom Jay Livinstone & Ray Evans’ Almost In Your Arms og Bentzons egen West Coast Scenario. Netop de ballader emmer af en klædeligt tilbagelænethed, hvor andre mere heftige ballader emmer af noget forceret og villet, som ikke nødvendigvis giver mening.
****
Storyville Records
69 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.