Richard Reed Parry: Music for Heart and Breath

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den canadiske producer, komponist og multiinstrumentalist, Richard Reed Parry, er mest kendt for sin position i rockorkesteret, Arcade Fire. Men hans hjerte, puls og åndedrag er til andet og mere end rock. Derfor har han skrevet og nu udgivet dette meget usædvanlige og dybt originale album på hæderkronede Deutsche Grammophon, som (næsten) kun udgiver klassisk musik. Music for Heart and Breath er et konceptuelt, minimalistisk værk med musikstykker indspillet af forskellige konstellationer af kammer- og strygeorkestre – bl.a. medvirker Kronos Quartet og yMusic. Konceptet er, at hver musiker i det pågældende stykke spiller sin del i et tempo afstemt dennes individuelle puls – selvfølgelig samtidig med, at hver musiker lytter til sine medmusikere. Og på forunderlig vis opstår der ud af dét koncept – og Parrys minimalistiske forlæg – en musik, der af natur er dybfølt, næsten kropslig. Musikken minder i passager om noget, vi har hørt fra Brian Eno, Philip Glass og Steve Reich. Den er nyklassisk og fascinerende – også fordi lytterens puls umærkeligt bringes i overensstemmelse med musikkens.

*****  /  Deutsche Grammophon  /  66 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share