Rikke Lie: Colour of my Time

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det er ti år siden, hun til anmelderros pladedebuterede i eget navn. Men først nu foreligger et opfølgende album. Colour of my Time er til gengæld så vellykket, at man fristes til at sige, at det har været ti års venten værd. Pop-albummet, Colour of my Time, emmer af afrikanske grooves, og netop dét er et fedt nyt krydderi. Som på debuten, omgiver Rikke Lie sig med et hav af dygtige musikere, men mange af disse er denne gang fra Afrika – det er musikere som gambianske Dawda Jobarteh, ghanesiske Ayi Solomon og mozambiquiske Isabel Novella. (Sidstnævnte er Rikke Lies svigerinde, så det afrikanske islæt er hverdag for Rikke Lie). Det fede er, at Rikke Lie på organisk troværdig vis formår at smelte to vidt forskellige musiske elementer sammen – nemlig nutidig dansk folk, singer-songwriting eller vokaljazz og traditionel afrikansk instrumentering, sound og grooves. Hvor debuten rent genremæssige fremstod som rummende folk-jazz med elegante grooves (og elementer af latin og afro), fremstår Colour of my Time som et stringent miks af det danske og det specifikt afrikanske. Og det fungerer virkelig godt i de velturnerede popballader, som alle bærer Rikke Lies signatur.

****  /   NiceOneMusic/Target Group  /  44 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.