Marius Neset & Trondheim Jazz Orchestra: Lion

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Marius Neset er en talentfuld og produktiv norsk jazzsaxofonist, der har sin ene fod solidt placeret i den danske muld. Ikke desto mindre er det med norske Trondheim Jazz Orchestra, han har indspillet sit første album for større ensemble, Lion. Musikken har han skrevet til dét orkester og en optræden i Molde. Men både komponisten / kapelmesteren og orkesteret – og i øvrigt det tyske label, ACT – blev så glade for musikken, at de besluttede at gøre den til genstand for en indspilning. Og det er dén, der hermed foreligger. Lion er musik skrevet til et lille big band bestående af tolv dygtige jazzmusikere, hvoraf otte er blæsere! Lion er ekspressiv instrumentaljazz præget af kompleksitet, fremdrift og en næsten konstant om end varieret ”blæst”. Og dét sætter altså sit præg på udtrykket. Kompositionerne og arrangementerne vægter blæsernes positionering i det samlede lydbillede, og dét giver musikken som helhed en power og pondus. Marius Neset forsøger således ikke at please lytteren, men fokuserer på at give de otte musikere grundlag for at udtrykke sig. Denne lytter finder dog udtrykket en anelse forceret.

****  /   ACT Music/Sundance  /  64 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share