Claudio Abbado & Lucerne Festival Orchestra: Bruckner Symphony No. 9

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

I januar 2014 døde den berømte dirigent, Claudio Abbado, uventet – trods sin høje alder. Abbado var 80, da han døde, man han var på ingen måde færdig med den klassiske musik. Derfor blev nærværende album – uventet – det sidste, han indspillede med sit eminente Lucerne Festival Orchestra. Abbado har efterladt sig to uafsluttede indspilninger af henholdsvis Bruckner og Schubert, men på dette, afsluttede album hører man en live optagelse af det schweiziske orkester og dets forløsning af Anton Bruckners dramatiske symfoni nr. 9 under Abbados ledelse. Og den forløsning er både magisk og mesterlig og et imponerende punktum i en lang karriere i den klassiske musiks tjeneste. Abbado har med sit orkester formået at levendegøre alle passager i symfonien – de meget dramatiske og voldsomme, såvel som de meget stilfærdige og følsomme. Det er dét, der gør orkesterets forløsning af symfonien levende. Det, der gør forståelsen af Bruckners intention nærværende. Derfor kan man også begræde, at Abbado ikke nåede at få de øvrige to værker færdigindspillet.

*****  /  Deutsche Grammophon  /  63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share