Trinelise Væring: Oh Purity

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Når jeg hører åbningsnummeret på danske Trinelise Værings nye album, Oh Purity, tænker jeg uvilkårligt, at hun ikke bare må være fortrolig med, men også optaget af Rickie Lee Jones og hendes univers. Så beslægtet med den amerikanske singer-songwriters materiale og udtryk er det komplekse og fint turnerede åbningsnummer på Oh Purity nemlig, at tankerne naturligt flyder i dén retning. Nummeret, Innocent Bystander, emmer af samme kvalitet og intensitet, som den man hører hos det amerikanske forbillede. Det interessant er imidlertid, at Trinelise Væring allerede med albummets andet nummer bryder med forestillingen om, hvad det er, man er i gang med at høre. Og sådan er det hele vejen igennem det korte album, der samlet set kan genrebetegnes som indierock holdt sammen af en særegen arkaisk lyd i kraft af det internationalt sammensatte ensemble, Baroksolisterne, som ledes af den norske barokviolinist, Bjarte Eike. Kombinationen af de dybt fascinerende kompositioner / sange og den autoritative fremføring gør Oh Purity til en i dansk sammenhæng unik udgivelse.

****  /  Word of Word Records  /  28 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share