Søren Kjærgaard Trio: Syvmileskridt

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske jazzpianist, Søren Kjærgaard, har igennem nogen tid været kapelmester i en New York-baseret trio, som i øvrigt tæller basissen Ben Street og trommeslageren Andrew Cyrille. Syvmileskridt er trioens fjerde album, så det er en sammenspillet trio, der giver lyd fra sig. At dét er tilfældet, fornemmer man hurtigt, når man lytter til Syvmileskridt, der kompositorisk hænger sammen, selv om materialet er så luftigt, at hver og en af de tre musikere har rigeligt plads til selv at boltre sig. Især titelnummeret har en åbenhed, der giver plads til fri leg. Det nummer er – som leg betragtet – forrygende flot. Ikke enkelt, slet ikke. Snarere komplekst. Ikke introvert. Snarere ekspressivt. De tre udviser gensidig respekt, lytter, giver plads, men holder sig ikke selv passivt tilbage. Tværtimod udfolder de sig, hver for sig og sammen. Og derfor bliver albummet som helhed så fascinerende at lytte til. Men… selv om samspillet altså er i fokus, er der ingen tvivl om, at det især er Ben Street, der løfter niveauet. Hans basgange er eminente, styrende for hele det postmoderne udtryk, som kendetegner albummet og i sig selv, en fryd at lytte til.

****  /   ILK Music  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share