Mamy Kanouté: Mousso Lou

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den senegalesiske kora-spiller, Bao Sissoko, og den belgiske violinist, Wouter Vandenabeele, mødtes i 2009, da de var sidemen på en tredje kunstners studieindspilning. De to opdagede, at koraen og violinen var et godt match, og besluttede at etablere en duo, som de flittigt turnerede rundt med i de følgende år. I 2013 tog de tos samarbejde et kvantespring, da de i Senegal mødte den helt fantastiske griot-sangerinde, Mamy Kanouté, kendt især fra Baaba Maal. Sammen med hende – og i øvrigt flere af Sissokos og Kanoutés familiemedlemmer (alle fremragende musikere) – indspillede de i Dakar fundamentet til albummet, Mousso Lou. Tilbage i Liège blev fundamentet udbygget med strygere, og her er så det endelige resultat: et aldeles fremragende album fra grænselandet mellem vestafrikansk tradition, klassisk europæisk musik og moderne pop-rock-rytmik. Alle sange og kompositioner bærer Mamy Kanouté og Baye Diops fingeraftryk. Musikken er dristig, overraskende og dybt fascinerende – båret af store kvaliteter og kunstneriske ambitioner.

*****  /  Homerecords  /  55 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share