Zawadzki, Prasniewski, Wosko: Tåge

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Tre unge polakker, jazzmusikere, uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole præsenterer med albummet, Tåge, deres verden. Og dét er en interessant, mange facetteret verden med flotte udsigtspunkter og interessante indsigter –formidlet af trioen på klaver, bas og trommer. De tre – Sebastian Zawadzki (klaver), Mariusz Prasniewski (kontrabas) og Radek Wosko (trommer) – både ser og mærker noget på én gang enkelt og komplekst, som de formår at videreformidle. Tåge fremstår derfor, som trommeslageren Anders Mogensen skriver det i sine liner-notes, som ”morgendagens jazzsound, præsenteret i dag”. Man vil ganske vist ikke kunne hævde, at polakkernes musik er gennemgribende nytænkt, men den har et moderne snert – et næsten filmisk, dramatisk element i sig. Den nærmest suger opmærksomheden til sig. Man fornemmer af samme grund, at der her er tale om tre modige musikere, som – sammen eller hver for sig – vil kunne tilføre scenen noget afgørende originalt. De bryder gerne med traditionelle harmonier, går gerne efter lyden og stilheden og får maksimal effekt ud af deres ofte intenst raffinerede sfæriske søgen. Albummet er simpelthen rigtig godt!

*****  /  Multikulti Project  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share