Louis Sclavis Quartet: Silk And Salt Melodies

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den franske klarinettist, Louis Sclavis, indtager en ganske særlig position i europæisk jazz – han har i årtier været manden bag flere mesterlige kompositioner og improvisationer; manden bag flere stilskabende udgivelser og koncerter. I nogle år har han været hovedkraften i franske Atlas Trio, der i øvrigt består af guitaristen Gilles Coronado og pianisten Benjamin Moussay. Trioen har blandt andet i 2011 markeret sig med det fremragende album, Sources. Og nu er den her så igen – denne gang i selskab med den klassisk uddannede iranske percussionist, Kevyan Chemirani. Og dén udvidelse – til en kvartet – tilfører lydbilledet nogle helt nye dimensioner. Musikken på Silk And Salt Melodies er eksotisk og kombinerer lyden af fransk avantgardejazz med lyden af traditionel persisk musik. Musikken skifter konstant farve og følger – som en tur på silkevejen – de skiftende landskaber på nomadernes færd. Et nummer som L’homme sud er f.eks. gennemført smukt, sammensat af komplekse og meget forskelligartede strukturer, der vidner om kulturers afsmitning på hinanden.

*****  /  ECM Records  /  63 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share