OakTree: Well

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

OakTree er en belgisk, akustisk jazztrio bestående af Sarah Klenes (vokal og percussion), Annemie Osborne (cello og vokal) og Thibault Dille (harmonika, percussion og vokal). Trioen – der i enkelte numre på albummet, Well, udbygges til en sekstet med violin og blæsere – spiller en særegen form for kammerjazz, som både læner sig op ad folkemusikken og op ad den franske visetradition. Trioen udforsker den usædvanlige kombination af instrumenter, udforsker farverne og teksturerne og skaber et fascinerende, poetisk, søgende univers, som man som lytter enten kan falde ind i og fordybe sig i eller blive irritabel over. Teksterne synges på enten engelsk eller fransk, og musikken? Den er krævende, sine steder drillende og helt generelt frankofil og af en karakter, som er usædvanlig på vores breddegrader. Bedst fungerer efter denne anmelders mening et klart defineret nummer som Sam Cooks, A Change is Gonna Come, som i OakTrees arrangement få en helt anden karakter, end den jeg kender fra Sam Cooke eller Aaron Neville f.eks. Trioen åbner således også i dét nummer en ny horisont.

***  /  Homerecords  /  58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share